23 Haziran 2010 Çarşamba

BABY SHOWER




Biz ailecek konuya gelinimiz Yasemin bizim ailemizin bir parçası olduktan sonra dâhil olduk. “Baby Shower”ın sözlük anlamını öğrendik, hemen entegrasyonu gerçekleştirdik. Algıda seçicilikten midir bilemem, ben konuya vakıf olduktan sonra herkesin dilinden “Baby Shower” dökülmeye başladı.

Amerikan orijinli bu aktivite, yeni doğacak bebeğe bir nevi “hoş geldin” partisi. Amerika’da daha çok bebeğin neyi eksikse ona destek olalım namına yapılsa da Türkiye’de biraz daha anneye moral, neşe, ailenin diğer üyeleri ve arkadaşlar için bir eğlence havasında geçiyor.

Şu an sadece Joker firması konunun önemini kavramış durumda. Baby Shower’lar için özel hediye çekleri, havuzları oluşturuyor. Genelde organizasyonu düzenleyen anne listesini Joker’den hazırlıyor.

Bu arada yurtdışında hamile annenin yakın akraba ve arkadaşları organizasyonu genellikle sürpriz yapmaya çalışsa da, vefakâr ve çalışkan Türk anne adayları genellikle kendi Baby Shower’larını kendileri yapıyorlar.

Yaso’nun bizim ailenin son model bebekleri Mercan ve Kaya için hazırladıklarına İstanbul’da olma zorunluluğumdan ötürü katılamadım, ama ne kadar eğlendiklerine ve hazırladığı oyunların 7’den 70'e babaannemi bile eğlendirdiğine şahidim!

İzmir'de bu organizasyonu yapan şirket var mı bilmiyorum ama İstanbul'da pek çokları mevcut, ve Rena'nın Dalya Hanım'ı(Da-vet Creative Group) da oldukça başarılıydı!

Bizim Baby Shower'ları kaçırınca fıstık anne Rena’nın Baby Shower’ına uçarak giriş yaptım. Tüm dostlarını bir araya getiren, leziz yemekli, eğlenceli partide hepimizin önceden hazırlamış olduğu bebek tulumları yarıştı!





Ben sıralamaya bile giremesem de çok başarılı 2 yapıt sergilediğimi düşünüyorum.
(geldigeliyor.com ve Benim annem Canım annem beni al Kollarına!)


En beğendiklerim sırasıyla:
1) Bence Bogue

2) Anneciğim, göğüslerine saldırmayı bekliyorum

3) İdare edemem Anne!


Herkesin oylarıyla kazanan "Anasının Kuzusu" ve hediyesi:


Gönüllerin Şampiyonu:



Miaposta'cılar!


Herşey bu güzel ailenin bayanları gibi GÜZEL olsun!



Bebek geldi mi, eğlencesiyle gelirmiş! Baby M dünya seni çağırıyor- bekliyoruzzz!

2 yorum:

  1. CeyCey,
    Baby Mose'nin catlak teyzesi to be :)
    supersin, ellerine sağlık!
    bu arada belirtmek istiyorum: anasının kuzusu adlı eser bana aittir...
    öpüyorum kocamaaaan :XXX

    YanıtlaSil
  2. kalemli resmim harika.

    YanıtlaSil