7 Ağustos 2010 Cumartesi

Londra- Teknik Detaylar

(Miaposta'daki yazımdan derlemedir)
Evet iş için Londra’ya geldik ve sağa sola bakmak gizli güçler tarafından bize yasaklandı. Ama olsun, gün içinde görüp de içeri girmeyi başaramadığımız tüm mağazaların önünden gece olunca geçebiliyoruz. Çok şanslıyız, sefamız olsun! Ama gözlerimiz seçici, kısa zamanda çok yer gezdiğimiz için limitli bir zamanda en çok gidilesi yerleri zihnimizde belirliyoruz. Ve son günümüzde tüm mağaza ve müzelerin hala açık olduğu son 3 saatte coşuyoruz. Belirlediğim ve tavsiye edilen mekânlarım aşağıda.

Appletree Boutique
Nothing Hill- “Portobello Pazarı” farklı, ucuz ve Türkiye’de izine rastlayamayacağın elbise, aksesuar, sanat eserleri ve ayakkabılar bulman açısından ideal. Ancak Portobello Pazarı sadece Cumartesi ve Pazar günleri bu geniş alana kuruluyor. Eğer ziyaret günlerin hafta içiyse yine de sakın vazgeçme Portobello’ya Appletree Butik için uğra diyoruz. Aradığın ama bir türlü denk gelemediğin makul fiyatlı, renkli ve güzel tasarımlı elbise, şapka, aksesuarlar bu küçük mağazada, sakın kaçırma.
Adres: 164 Portobello Road, Notting Hill, London W11 2EB, United Kingdom

National Geographic Store
Dünya’da sadece 5 farklı ülkede bulunan National Geographic mağazalarından bir tanesi de Londra’nın en işlek merkezlerinden biri olan Picadilly Circus’ta Regent Street’te yer alıyor. 3 katlı binada üzerinde binlerce yıllık fosillerin bulunduğu özel haritalardan, posterlere, araştırma kitaplarından, dekoratif eşyalara, aynalardan, harita desenli terlik ve kemelere kadar keşif ruhunu tetikleyen her türlü objeyle bu mağazada buluşabilirsin. Ayrıca bir de kafesi olan mekanda kahve içerek hayallere dalınabilir.
Adres: 83-97 Regent Street, London

Victoria and Albert Museum
Londra tam anlamıyla bir müze cenneti. Ancak 17 Nisan’da başlayan ve 26 Eylül’e kadar devam edecek olan Grace Kelly: Style Icon adlı sergi kesinlikle kaçırılmamalı! Moda ve stilden bu kadar söz ederken 1950’lerin en önemli Hollywood yıldızının ve daha sonra da Monaca prensesi olan bu özel kadının sergisini gezerken, onun zamansız özel stiline tanıklık etme fırsatına sahipsin. Adres: Cromwell Road London SW7 2RL

Pasifico Mexican Restaurant
Beş çayı geleneğinin mimarı Londra’da Thai, Çin, İtalyan, Türk, Mexican ve daha nice mutfaklarının en iyi örneklerine kolaylıkla ulaşabilirsin. Ancak Meksika yemeği sevmeyenlerin bile masadan kalkmak istemediği, sipariş üzerine sipariş verdiği Pasifico’yu pas geçme.
Adres: 5 Langley Street, London

2 yorum:

  1. hepsi güzel önerilere benziyor, bir gün yolum Londra'ya da düşerse; mutlaka ziyaret ederim :)

    paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Beril, hepsi denendi-test edildi:) %100 tavsiye edilir! Gidersen bizi de haberdar et! gorusurzzz.

    YanıtlaSil