3 Şubat 2011 Perşembe

YOKUM

İzmir’deyim, dönemedim. Üç gündür ortalıklarda yokum. Yokluğumda İstanbul’a sahip çıkıyorsunuz, sağolun. Bir çok İzmirli’nin aksine, ben İzmir’e gittiğimde yaratıcılığım yok olur, elim kolum bağlanır...

Yazma ve araştırma yetimi tamamen kaybederim. Kişilerin yavaşlığı, vurdumduymazlığı ve üstün eleştirme yetenekleri karşısında hiçbir şey yapmadan oturmanın daha doğru olacağı düşüncesi tüm kaslarıma yapışır.

İki gün daha buradayım. Bu süre içerisinde yirmisekiz bardak Türk Kahvesi içip, sayısız sohbet içinde hayatın anlamını düşünüyor olacağım.

Siz de sakın IFW’nin Santral İstanbul’daki defilelerine davetiyeniz yoksa gitmeyin. Her yerde okuyorum, haftasonu kaçırmayın yazıyor. Sanki davetiyeye ihtiyaç duyulmayan, her isteyenin girebileceği organizasyonlarmış gibi bahsediliyor, aman diyeyim oltaya gelip o kadar yol tepmeyin...

En çok bugün İstanbul Modern’de İran Sineması’nın önemli isimlerinden CaFer Panahi’nin 5 farklı filminin gösterimi olmasını ve benim hiçbirini izleyeme şansına erişememe tepem attı, ancak iyi haber 10 Şubat’ta da gösterim var. Panahi geçen ay, rejime muhalif olduğu için 6 yıl hapise ve 20 yıl sessiz kalma cezasına mahkum oldu... Bir daha film yapar mı ne dersiniz?

Son duyurum, 5 Şubat’ta IF film festivalinin biletleri satılmaya başlanıyor.
Bilgisayarın başında hazır bekleyin, biletsiz kalıp yakınmayın...

Dediğim gibi İstanbul size emanet...

Kiss kiss çav çav...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder