8 Ekim 2012 Pazartesi

MİLLİYETSANAT.COM




Bilmiyorsanız öğrenin milliyetsanat.com hayata geçti. Arada tıklamanızı ve fütursuzca zaman kaybetmenizi dilerim. Sanatın bir köşesinden tutmak için kıvranan ama korkanlara el veren yazım milliyetsanat.com'da... 




 Filmekimi'nden KORKMA! 



Yaz boyunca alternatif programlarıyla tatili kursağında bırakan farklılığın peşinde koşan arkadaşların Kaş’tan Göcek’e Asos’tan Rize’ye dalgalı destinasyonlarda emin adımlarla yol alırken, sen hep standardı bozmayayım kafam rahat olsun dedin yine sıkıldın, yine aynı mekanlara gel git daraldın.

Tam yaz travmasını atlatmak üzereyken eylül sonlarında ofisin gizli köşelerinde bir araya gelmiş iki, üç kişi ellerinde adını tam koyamadığın program kitapçığında işaretlemeler yapıp fısır fısır konuşurken kahve alma bahanesiyle yanlarından geçtin, göz teması kurmaya çalıştın ama nafile. Yine de saf teşkil ettin, onları duyabileceğin bir mesafeden kulak kesildin, şekersiz içtiğin kahvene şeker atıp karıştırmaya başladın. 

Bu esnada ‘Film’ kelimesini duydun, ‘Ekim’ ayından bahsedildiğine şahit oldun, anladın ki  konu; film festivali. Lafa dalmak, sen de gitmek istediğini haykırmak istiyorsun ama sana pas veren yok. Cesaretini topladın tam iki gün önce gazetede okuduğun Haneke’yle ilgili bir şey diyeceksin ağzından ‘Ha...’ çıktı, ikili kindar gözlerle seni süzüp tekrar kendi konuşmalarına geri döndüler. Sen de hiçbir şey olmamış gibi elindeki karıştırma çubuğunu çöpe attın. Sus pus olup, masana geri döndün.

yazının devamı için milliyetsanat.





2 yorum:

  1. Aaa bilmiyordum gerçekten, bu yazıyla öğrendim. Hemmen zıplıyorum keşfetmek için.
    Seda

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Seda, çok iyi bir site... her gün güncelleniyor.. keyifli okumalar... sevgiler:)

    YanıtlaSil