28 Ocak 2014 Salı

Başyapıtlarla Başbaşa!



Zenginin malı züğürdün çenesi yorar.  Para parayı çeker.  Malını yemesini bilmeyen zengin ise her zaman züğürttür.

Bu bilgiler ışığında sosyete ve iş dünyasının önemli simalarının el verdiği bir sergiden sizleri haberdar etmek isterim. Eczacıbaşı, Çetindoğan, Barut, Mermerci, Has, Kalyoncu, Koçak gibi  evlerine girme olasılığınız oldukça düşük olan aileler siz bize gelemiyorsunuz ama biz sizi yine de seviyoruz diyorlar.. Salonlarına, iş yerlerine, antrelerine astıkları veya depolarına kaldırıp bir daha yüzlerini görmedikleri milyon dolarlık eserleri sizin de görmenize fırsat tanıyorlar...

Genç koleksiyoncular heyecanlansın, eserler topluma da ulaşsın, yeni koleksiyoncular ortaya çıksın ve birbirine küs olup birbirlerinin köşküne ziyarete gidemeyenler kimde ne varmış görsün diye benzersiz bir sergiyle karşı karşıyayız.

Türkiye'nin en zengin ailelerinden birinin en parlak gençlerinden biri 'Vallahi sanat sepet işlerinden anlamam... Geçen gün karım Ferzan Özpetek diye birini getirmiş eve, tanımadım... Zaten yaptığı işlerden de anlamam... Film izlemem, sanatçı bilmem... Allah'tan karım var' tadında açıklamalar yapmıştı... Vallahi Allah'tan tüm zengin ailelerimiz sizin gibi değil de sanata, sanatçıya kıymet veren her şeyin bir bütünü olduğunu algılayabilen vizyonerlerimiz var çok şükür.

Osman Hamdi Bey, Halil Paşa, Şeker Ahmet Paşa, Cemal Tollu, İbrahim Çallı, Hale Asaf gibi  klasik Türk resminin en önde gelen isimlerinin eserleri ‘Koleksiyonerlerden Başyapıtlar’ sergisinde buluşmuş durumdalar. 31 Ocak’a kadar da bir aradalar... Gezmeyenin aklından şüphe ederim.




Yer: Antik Palace Sergi Salonu: Süleyman Seba Cad.
Talim Yeri Sok. No: 2 Maçka.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder