19 Eylül 2011 Pazartesi

ONE DAY


Montreal'de 'One Day'in afişini gördüğümde, ' Ben bu filme yüzde yüz giderim' dedim...
Yanımdakiler 'Dünyanın en klişe sahnesi, bir kız ve erkek öpüşüyor, bunun nesi senin ilgini çekiyor' dediler...
Sesli cevap veremesem de zihnimden 'Hepimiz aşkın peşinde değil miyiz?' demek geçti... Ama üç erkeğin tantanasıyla uğraşacak hiç halim yoktu...

Hava alanında One Day'in kitap kapağını aynı afiş tasarımıyla gördüğümde yanımda kimsenin olmamasından yararlanarak hemen kitabı satın aldım. Birlikte sadece bir gün geçirmelerine rağmen yirmi yıl boyunca aralarındaki bağı hiç koparmayan iki arkadaşın hikayesi anlatılıyor... Her bölümde yeni bir yıldan sadece bir günü okuyarak hızlı ve sürprizler dolu senelerin içinde kayboluyorsun. Tabi ki sürprizlerin arasında çok net klişelere de sahip olduğunu söylemek lazım.

Anne Hathaway ve Jim Sturgess'ın başrollerini paylaştığı One Day'in filminden önce kitabını okumak isteyenlere 'Benzer örneklerine çokça rastladın ama çevirdiğin her sayfada aşk duygusunun mevzu bahis olması sana iyi geliyorsa okumaktan çekinme' derim...

3 yorum:

  1. hiç haberim yoktu aslında aşk romanıda sevmem ama bağlılıkları konusu ilginç geldi bulursam satın alıp okuyacağım ama eğer bu kadar romantik bir filmse anne hathaway yanlış tercih olmuş bence..

    YanıtlaSil
  2. Kitabı her yerde görmeye başladım, film afişi de ' Pek Yakında' başlığıyla meydana çıktı! Hep beraber göreceğiz Anne Hathaway'ın performansını, kimi önerirdin:)?

    YanıtlaSil
  3. yeni haberi olanlardadım anne hathaway'de bence mukemmel bı oyunculuk sergılemıss harikaydı:)

    YanıtlaSil