4 Mart 2014 Salı

OSCAR!





Yıllar önce yurt dışından burs almak için bir mülakattayım.. Karşımda beş, altı kişi peşpeşe sorular soruyor... Biri sence dünyanın en önemli organizasyonları neler diye sordu. İlk iki tanesine ne dediğimi hatırlamıyorum bile ama üçüncü sıraya Oscarları koymuştum. Adamın şok olduğunu dün gibi hatırlıyorum... ‘Oscar’ın nesi önemli ki?’ diye sordu...

O an çok heyecanlanmıştım saçma sapan bir cevap verdim galiba diye panik olmuştum bugün olsa atardım kolunu adamın omuzuna ‘Bak dostum, Rusya Ukrayna’ya girmiş, Türkiye kendinden geçmiş tape manyağı olmuş, insanlar insanlıktan tiksinip intihar ediyor, suçlarının ne olduğunu bilmeden beş altı yıldır hapiste yatan insanlarımız var, Pakistan’da intihar saldırıları, Avrupa’da ekonomik kriz, Suriye’nin durumu malum daha sayayım mı? İşte böyle bir dünya düşün canikom ve tüm dünya gündemine bir tekme atıp insanları gecenin bir saati kaldırıp televizyon başına kitleyen, sabah kalktığında twitter’a facebook’a girip kim kazandı yahu diye sordurtan, sunucusunun tweetlediği bir fotoğrafın 2.5 milyon retweet alarak dünya rekoru kırdığı, gazetelerde, internet sitelerinde sayfa sayfa gecenin otuydu bokuydu diye milleti kitleyen bir tanecik organizasyon var ona da OSCAR diyoruz tatlım’ derdim...

Ben gece boyunca horul horul uyuyup sabah kocasının ‘en iyi film 12 yıllık esaret, en iyi kadın oyuncu Cate Blanchett...’ sesiyle uyanan gruptayım. Sonuçlarda kimseyi şaşırtacak bir sürpriz olduğunu sanmıyorum... Tek endişhem 12 yıllık esaret diye ben acaba başka bir film mi izledim o kadar yani... Bafta derken Oscar’ı da aldı vallahi tebrikler... Dünya bu kadar değişirken, insanların algısı bu kadar genişlenmişken, her şey böylesine hızlanmış ve anlatım teknikleri çeşitlilik gösterirken 12 Yıllık Esaret gibi bir filmin böylesine ödüller kazanmasını garip buluyorum. Hele ki kölelik üzerine Django Unchained gibi bir örnek izledikten sonra hala 12 Yıllık Esaret gibi çok bilindik, fazlasıyla sıradan, yavaş ve sıkıcı bir anlatımın böylesine göklere çıkarılmasını anlayamıyorum.

Bunun dışında kişisel favorilerim Matthew Mcconaughey ve Jared Leto Oscar heykelciklerini evine götürdüğü için pek mesudum.  Alfonso Cuaron’u da dört yıldır ilmik ilmik hazırladığı projesiyle Oscar kazandığı için tebrik ediyorum. Çok zor bir işi mükemmel sepetlemiş, saygıyla önünde eğiliyoruz.



Gelelim Nefis / Olsa da olur olmasa da olur / Rezalet elbiseler kategorilerine...




REZALET

Penelope Cruz


İki çocuktan sonra umrunda mı değil dünya Penelope nedir sıkıntı? Umurunda değilse de düz siyah bir elbiseyle geliverseydin bari... Sen ki törenlerini tozunu İspanyol havasıyla attıran bir kadınsın... Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Oscar ayol bu!



Sally Hawkins


Çok beğendiğim bir oyuncusun Sally. Seninle karşılıklı oturup bu durumunu konuşmak isterim... Yahu insan kendini azıcık mı bilmez? ‘Benim omuzum dar, boyum kısa sevgili Valentino, ben böyle dikiş nakışlı kumaşlı elbiseyi taşıyamam’ demek bu kadar mı zor? Kişi kendini bilmeli Sally, gerektiğinde Valentino’ya bile kafa tutup ‘Bu elbise bana yakıştı diyorsan tüüüü senin suratına’ diyebilmeli...

Cristin Chenoweth

Gözlerim yoruldu, nefesim daraldı, ruhum karardı... ‘Göz kamaştırıcı’ derken bunu kast etmediğimize emin olabilirsin.


Olsa da Olur Olmasa da Olur

Amy Adams

                                                            Ah pek tatlı ne sevimlisin
                                                            Madem Oscar’a geldin biraz daha özenseydin
                                                            Yan komşunun düğünü mü sandın?

Jennifer Lawrence


Jennifer çok hoş pek zarif görünüyorsun tersini iddia etmek hıyarlık olur. Ama biraz cesaret biraz heyecan bir tutam da farklılık rica edeceğim senden... Bu kadar güvenli alanlarda takılmak için çok genç çok güzelsin...


Sandra Bullock



Ya sabır ya sabır çekiyoruz seni görünce... Bu fiziğe bu sıradanlık... Bu perde kumaş, bu renk, bu saç... Hakikaten Sandra olsa da olur olmasa da... Hayır bir de Oscar alma ihtimalin varken bunu yapıyorsun, ben ona kızıyorum!


Nefis

Kate Hudson


Ailecek Hollywood’lu olmak böyle bir başarıyı da beraberinde getiriyor diye düşünüyorum sevgili Kate... Sen her törene katıl, her organizasyonda en önde otur... Kırmızı halılardan varlığını esirgeme... Asalet, güzellik, bir nebze asilik, o sırt dekoltesi, o detaylar... Allah seni başımızdan eksik etmesin.

Charlize Theron


Bu yıl da işler kesat derken bir anda kadraja giriverdin... Ne güzel ablamızsın sen Charlize... Yaşıtların kendini salmış gitmişken senin ders niteliğindeki bu görünüşün çoktan tarihin renkli sayfalarında yerini aldı ablacım!

Lupita Nyong’o


Lupita sadece bu geceki elbisen değil senin her seçimin birbirinden iyi! Senden etkilenmemek elde değil... Normalde hiç tarzım olmamasına rağmen seçtiğin elbiseyle beni resmen büyüledin... Yolun açık olsun!


Son olarak şunu söylemeden geçemeyeceğim... BEST COUPLE EVER!


1 yorum: