19 Temmuz 2010 Pazartesi

Londra Dayım


Esasında kendime tatil verip bir hafta hiçbir şey yazmayacaktım ama planımı suya düşürmeye karar verdim. Londra ile ilgili hissedilenler, izlenimler bol. Tekniksel ipuçları, tavsiyeler elbet vakti geldiğinde isteyen-istemeyen her okur ile paylaşılacaktır. AMA bugün Piccadily’deki Arjantinli Gaucho Restoran-Bar’ın yaptığını bize kimse yapmaz! Hakkını yemeyelim, tarih olmadan zamanında anlatalım.

Efendim, biz 4 kişi çok geç bir saatte değerli Gaucho’ya zar zor 4 kişilik bir rezervasyon yaptırdık. Sonra gittik onu 5 kişiye çıkardık. Ardından Public Şişhane’ye gitsen kapıdan asla alınmayacağımız bir kılıkla ortama adımımızı attık ki, etraf New York 5th Avenue havasında. Henüz masamız hazır olmadığı için aşağıdaki bar kısmında bekletilmeye alındık. Burada oturduk, ekip birliğimizi koruduk. Yaklaşık 20-25 dakika bekledik ama zaten keyfimiz yerinde çünkü hem besliyor, hem besleniyoruz. Orada otururken ve sohbet ederken, bir anda kimsenin zaten çok aç olmadığı, 2 saat önce yenen yemeği beyinlere henüz yeni mesaj gönderdiği ve burada yemek yemenin anlamsız olacağı fikrine vardık.



Ancak bu temiz yüzlü insanlara bunu nasıl açıklayacaktık? Zorla rezervasyon yaptırdık şimdi de zorla adımızı sildirmeliydik. Kurban seçimi kolaydı, Londra’da yaşayan Zeynep bizim için bu görevi üstlendi. Gitmek zorunda olduğumuzu, kusura bakmamalarını söyledi. Temiz yüzlüler konuyu kendi hataları olarak kabul ettiler. Binlerce özür dilediler, hemen 2 dakika içinde masayı hazırlama sinyalleri gönderdiler, biz gideceğiz dedikçe kaçanı kovaladılar. Neredeyse peşimizi bırakın, uçağa yetişeceğiz demeye hazırlandığımız noktada bize yol vermeyi kabullendiler. Yiyip, içtiklerimizin parasını ödemek isteyince de müesseseden dediler! Bu sefer biz ısrara başladık, ama ödetmediler.

Özürler, mahsun bakışlar ve çiçeklerle kapıdan uğurlandık. Ve ihanet etmiş hissiyle ciddi bir iç hesaplaşmayla başbaşa kaldık.



Ben size bu itirafları yaparken, diğer arkadaşlarım da rüyalarında orada yemek yediklerini görüyor olabilirler. Ben yemeklerin tadını bilmiyorum ama insanlar efsane, servis şahane, mekan şık ve güzel, dolayısıyla yolunuz düşerse Gaucho’dan rezervasyon yaptırın en azından birşeyler için. Müşteri memnuniyeti dediğimiz kavramı açıklamalı ders olarak görün, yemekler iyiyse haber gönderin!

Rahatladım, şimdilik bu kadar...

Sevgiler
LONDON EYE…

Contact Gaucho Piccadilly
25 Swallow Street,
London W1B 4QR
T 020 7734 4040

7 yorum:

  1. Gaucho'da insanlar efsane, servis şahane, mekan şık ve güzeldir:) Zeynepin de klasik "introduction to london" mekanıdır. Zeynepten değişiklik bekliyoruz!

    London izlenimlerini heycanla bekliyorum, giden var gidemeyen var değil mi:)

    YanıtlaSil
  2. Her gün yazılarını okur buluyorum kendimi ceylancım ve büyük bi keyiflede takip ediyorum siteni.Herşeye rağmen gezmeye,araştırmaya,ve yeni yerler keşfederek bizi bilgilendirmeye devam :)). Ama bu yaşadığınıza gülmedende edemedim bak onuda söylemeden geçemeyeceğim.... Rezervasyon yaptırdığınız diğer 3 kişiyede bollll istanbul'dan selamlarrrr.....

    YanıtlaSil
  3. çok iyi ya! yakışır ceylanıma :)

    YanıtlaSil
  4. gaucho cidden zordur, sevindim senin adına:)
    şimdi, gitmişken portobello'ya, camden'a, notting hill'e git! kıskandıımm! vintage dükkanları gez, gelince de anlat!:)))
    iyi gezmeler
    x

    YanıtlaSil
  5. İstanbul Teyzenden Londra Dayına selamlar da ilet lütfen..Kendisini özledik..Bi ara bizi ziyarete de gelsin..
    Küçüklerin gözlerinden büyüklerin ellerinden öperim.

    YanıtlaSil
  6. Simel,
    Zeynep'e laf yok! Misafirperverlikte 10 numara haberin ola.

    Sinem,
    Son zamanlarin en motive edici yorumu icin cok tesekkur ediyorum! Her gun oku beni!

    Sili, yakisir di miiii?

    Seda, gozun arkada kalmasin her kosesi ele gecirildi, paylasim yapilacak:)

    Ben Oyun Izledim Ceren, konustum Dayim'la ben gelemem o gelsin isim basimdan askin dedi. Seni bekliyor...

    Hazer, artik cok gec paralar suyunu cekti....

    YanıtlaSil