22 Mayıs 2010 Cumartesi

AL JAMAL - kına geceleri episode 1


Gelenekler çerçevesi içerisinde; gelin baba evinden çıkmadan bir gece önce yapılan, ağıtların yakıldığı, hüznün hâkim olduğu kına geceleri özellikle büyük şehirlerimizde format değiştirdi. Kına gecelerinin ana kahramanı; “hem ağlarım- hem giderim” diyen gelinlerin yerini konuyla ilgili stresi çoktan yenmiş olan, hüzünlüyüm ama çok net giderim tavrına sahip, “çocuk da yaparım kariyer de” diyen gelinler almış bulunuyor.

Kına gecesi; gelinin baba ocağı yerine eğlencenin top noktaya ulaştığı eğlence mekânlarında boy gösteriyor. Kına gecesinin ana hedefi olan kına yakma olayı gerçekleştikten sonra elinde iz kalmaması için hemen silinmesi yeni formatın bir parçası. Gelinimiz kaftan giyme geleneğini devam ettirirken diğer konukların melek ve şeytan taçları takması da oyunun kurallarından.
Gecenin kahramanı, haziran ayının gelini Simel’in mekânı İstanbul olunca kına gecesi de doğal olarak kına gecesine ve gelinlere özel ilgi gösteren Al-Jamal’de gerçekleşti. 2009 Kasım ayında Akaretler’e taşınan Al Jamal’in üstü açık mekânı, havanın buz gibi soğukluğuna rağmen Simel’in ve tüm ekibimizin enerjisiyle sıcacıktı!

12 yaşından beri arkadaşım, 7 sene aynı sıralarda dirsek çürüttüğümüz Simel sayesinde 2010 yılının ilk Kına gecesinde eğlendik, güldük, hiç oturmadık, pek hüzünlendiğimiz de söylenemez. Müzikler, yemek ve ortam şahaneydi, Al Jamal ekip, servis ve DJ'ine 10 puan verdik!

Evde de oluruz, Al Jamal'e de gideriz. Yeni tarz- eski tarz bize fark etmez, prosedür neyse gerçekleştiririz. Hüzünlenmez sadece kahkahanın dersini veririz!
İyi ki evleniyorsun ASİMOV!
(Her 3 kişiden 2'si sordu, kolye Vakko'dan:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder