30 Mayıs 2010 Pazar

Geçtiğimiz haftanın önemli başlıkları!

1. Penguen'i seviyoruzzz!
2. Sarı- Beyaz / Siyah-Beyaz Mayoya DİKKAT!Datça'da kıyıya kadar gelen köpekbalıklarına şaşıran halkın, "acaba birinin bir tarafı kanadı da mı bu köpekbalıkları kıyıya kadar geldi, saldırı söz konusuysa burnuna yumruk atınız" soruları ve yönledirmeleriyle köpekbalıklarına dair Jaws serisinden ne kadar çok şey öğrendiğimizi bir kere daha anladık.

Ancak yıl 2010; Jaws'ın çekildiği 1975 yılına oranla bilim adamlarının yaptığı çalışmalar sayesinde çok yönlendirici ve koruyucu yeni bilgiler edindik. Hazır deniz ile haşır neşir olma durumları söz konusuyken Florida Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırmalarına dair yeni bulguları paylaşalım.

Moda, uyum farketmez eğer almaya teşebbüs ettiğiniz bikini veya şort mayo "sarı-beyaz" veya "siyah-beyaz" renklerden oluşuyorsa almayınız, mevcutta bu renklere sahip mayolarınız var ise havuzda değerlendiriniz. Çünkü bu 2'li kombinasyonlar köpekbalıklarının en çok dikkatini çeken 2 seçenekmiş. Neden allı pullu, kırmızılı, pembeli renklerin değilde siyah-beyazın daha çok dikkat çektiğini tam olarak anlayamasamda sonuçta bilimsel bir araştırmayla karşı karşıyayız.

Diğer önemli hususlar ise saldırıların yoğunlaştığı zamanlamayla ilgili; sabah çok erken ve gece geç saatler, dolunay hilale dönerken, pazar günleri ve Ağustos ayı.

Tüm bu bilgiler ışığında alacağınız 2 haftalık tatilin zamanlamasının, mayonuzun renginin ve denize giriş-çıkış saatlerinizin daha doğru ayarlanması konusunda sizlere ön bilgi vermenin mutluluğunu yaşıyorum.

3. Ekip Toplanıyor!

Bekir Coşkun'dan sonra Serdar Turgut'un da HABERTÜRK'e geçmesi haftanın en heyecanlandıran haberi. İnsanın aklından bir de Emin Çölaşan gelse de kalsa demek geçiyor.

2 yorum:

  1. bu hafta beni gülme krizine soktu Penguen'in poster hediyesi :)) süper yakalamışsın Ceylo

    YanıtlaSil
  2. 2 haftadır, bakıp bakıp gülüyorum. tenk u cicim!

    YanıtlaSil