17 Şubat 2011 Perşembe

KAÇMAK SAÇMA!


Sarsıldım. Bugün annem yüzyıllık temizlik yaparken, yıllardır bulunamayan bebekliğimle ilgili tüm anıları içeren defterciği ortaya çıkarmış. İlk sözcükten, ilk adıma, el izinden saç parçasına kadar her tür detay; ne hikmetse çok popüler olan bu defterciklere yazılıyormuş.

Yıllar önce yükselen burç olayı düşünce sistemimizi ele geçirdiğinde, annemden tek öğrenmek istediğim saat kaçta doğduğumdu. Yükselen burcumu ancak bu şekilde öğrenebilirdim. Abim için yapılmış bu defterciğin varlığı kütüphanemizin as elemanıyken, benimki aranıyor, aranıyor, aranıyor ama bulunamıyordu.

Seneler geçtikçe, yükselen burcumu öğrenmeyi artık bir kenara itmiş, burcum üzerine yoğunlaşmıştım. Koç burcu olarak, yengeç ve balıklarla hiç anlaşamazken... Kimse alınmasın, ben de anlaşması zaman zaman zor bir insanım ama özellikle balık burçlarının çoğunluğuyla sonu hazin biten arkadaşlıklarım olmuştu. Hareketlerini garip bulduğu yeni aşkıyla ilgili bilgi veren herkese, ‘Balık burcu mu yoksa?’ sorusu benim için klasik sayılacak bir teşhis ve yorumdu.

Bu sabah annemin ‘ Bak bebeklik defteri buldum ve sabaha karşı 4.35’te doğmuşsun’ haberiyle yükselenimi öğrenmek için internete girdim.

Sonuç: Yükselenim Balık!

Buradan hepimizin çıkaracağı bir sonuç var... Hayatta neyden kaçarsan, peşine düşer, paçana yapışır!

Hiçbir şeyden kaçma!


Fotoğraf: http://www.treehugger.com/

5 yorum:

  1. dediğin defter pembeyse, üzerinde de bi bebek resmi varsa aynısından bende de mevcut. abiminki de mavi. saç, el-ayak izi, ilk arkadaşlar, vb. 12 yaşına kadar mini bi özgeçmiş sunuyo.

    bir döneme ışık tuttun Ceylan! o defterden olanları tespit etmek için facebookta grup kur bence!

    YanıtlaSil
  2. Mutlu bir bebek kafası ve aynen dediğin gibi kızlar için pembiş, abiminki maviş.( fazlasıyla beklenmedik renk seçimleri:)

    YanıtlaSil
  3. ceylannnnn bende de var hemde 34 yıl önce sevgili anneciğim hazırlamış pembe kapağında yerde yatan minik bir kedi var ordan kedi aşkı başlamış galiba :)) ilk saçlarımı kesip onları bile saklamış yaniiii.şimdilerde bile bazen açıp bakıyor ve yüzüme bakarak şöyle diyor (ayyy benim minik kızımmm) :))))

    YanıtlaSil
  4. yaa işte bu! demek ki otuz sene öncesinin salgın yaratan defterciğiymiş, onsuz olmazmış sinem. Facebook'ta sayfasını mı açsak:)

    YanıtlaSil
  5. açalım valla eminimki bir çok kişidede aynı defterlerden vardır...nostalji :)))

    YanıtlaSil