15 Nisan 2010 Perşembe

2 Dakika- Büyük Tanışma













Haluk Özden’in sergisinden çıktıktan sonra Teşvikiye’ye doğru yürüdük. Hava enfes, güneş hafif hafif batmak üzereyken Teşvikiye Galeri Işık’ta büyük hayranı olduğumuz Devrim Erbil’in tablolarını gördük. Galeri kapanmıştı içeri de bir-iki kişi vardı, ama kapılar kilitliydi.

Nasıl yeni bir sergisi olduğundan haberimiz yok diyerek içeridekilerin gözünün içine bakarak kapıyı açmaya çalıştık, olmadı. Yetinmedik galeriyi dışarıdan baştan sona kadar gezdik. Daha sonra içeride kamera gördük, kameranın olduğu yerde bizde varız! diyerek insanlara dışarıdan bir takım anlamayacakları hareketler yaparak bizi içeri almalarının önemini anlatmaya çalıştık, o da olmadı.


Ve o an fark ettik ki içeride Devrim Erbil var. Bu sefer cam kenarından Devrim Bey’in yanına gittik, önce selam verdik. Sonra işaret parmaklarımızla siz, biz, içerisi, tablolar kelimelerini anlattık. Halimize daha fazla anlam veremeyince bizi içeri almak durumunda kaldılar. İçeri girer girmez kendisine sarıldık. 2 dakika içerisinde canlı yayına çıkacağı için çok hızlı olmalıydık. Numarasını aldık, atölyesinin yerini öğrendik, kendisini ziyaret ederek atölyesini gezmek istediğimizi belirttik, imzasını aldık, kendimizden birer cümleyle bahsettik ve zaman doldu.


Bazı insanlar vardır, hayran olursun saygı duyarsın tanışınca soru işaretleriyle dolarsın, hayat anlamsızlaşır. Bazılarına ise duyduğun saygı artar, hayranlığın fanatikliğe dönüşür. Ben 2 dakika da Devrim Bey’in fanatiği oldum. İstanbul her rengiyle Devrim Bey’in gözünden 14 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında Galeri Işık’ta görülebilir.

1 yorum:

  1. Kendisi aynı zamanda son derece beyefendi, sıcakkanlı ve mütevazi bir kişilik. Otelimizin odalarında, özellikle yatak başlarını süsleyen çağdaş İzmir yorumlamaları takdire şayan.
    Hayranıyız...

    YanıtlaSil