25 Ağustos 2010 Çarşamba

Mücevherin Çağdaşı

(Miaposta'da bugün yayınlanan yazımdır.)

Şehrin dar sokaklarında yürürken, birden karşına içinde bulunduğu tarihi binanın aksine çağdaş tasarımların sunulduğu bir sergi çıkabilir. 2010 Ocak ayından beri çağdaş sanatı seven sevmeyen herkese kapılarını farklı sergilerle açan Soda İstanbul mutlaka görülmesi gereken bir sergiyle daha seni şaşırtmaya hazır, bekliyor.
Silikon, pleksiglas, kâğıt gibi 10 farklı materyalle çalışan 10 farklı sanatçının mücevherleri arasında kendinden geçmen muhtemel.

Nevin Arığ’ın gümüş broşları, Jahyun Baek’in pleksiglas ve altın kaplama bilezikleri, Ela Bauer’in silikon kolyeleri, Sina Emrich’in okaliptüsten yaptığı iğneleri, Anat Sapir’in cam kolyeleri, Barbara Stutman’ın bakır tel ve vinil örgüyle yapmış olduğu kolyeleri favoriler ama Soda İstanbul’da daha var niceler.Kalın



Ana serginin dışında eski sergilerden özel parçalar ve film karelerinden fırlamış gibi görünen özel de bir ODA bulunuyor. Her şeyin satılık olduğu odadaki kıyafetler, ayakkabılar ve eşyaları da incele.




Oda hep orada ama çağdaş mücevherler 28 Ağustos’tan sonra dünyanın farklı köşelerine dağılmak üzere ayrılıyorlar. Hepsini bir arada görmek için sayılı günlerin kaldı. Tarihi tut aklında hemen yaz ajandana!

Adres: Şakayık Sokak No: 37/1 34365 Nişantaşı İstanbul
www.sodaistanbul.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder