4 Ağustos 2010 Çarşamba

NARS- ILICA

2001 yılında- üniversite sınavına hazırlanırken vücuduma giren “sürekli olarak uyuma isteği ” virüsünün bir benzerinin seneler sonra beni tekrar esir alacağını nereden bilebilirdim ki?

Şu anda-“Daimi olarak tatil yapma isteği” virüsü bünyemde. Her hastalık gibi bu da kafada bitiyor. Önce kafa yapımı değiştirmeliyim ama başaramıyorum. Etrafımda çok güzel mekânlar, fıstık insanlar var.

3 yıl Önce-Yengem çocukluğunda cümbür cemaat aile olarak kiraladıkları Tosun Paşa Yalısı’nın yeni halini gezerken gözleri doluyor, çocukluğunu hatırlıyor. Bir yandan da bu kadar özenli ve özellikli olarak hazırlanmış bir yer olmasından dolayı mutluluk duyuyor.


Bugün-Bana gelince, yattığım yerden fotoğraf çekiyorum, kadrajda “daha yatmaya devam et emri veren” masmavi, dümdüz denizi görünce emre itaat ediyorum.


Çeşme’nin en çalışkan, en güler yüzlü çalışanları buraya ayak bastığım andan beri etrafımdalar. Hülya, Hasan, Tuncay ve Cihat uzaktaymış gibi görünüyorlar ama belli ki takipteler. O an aklımdan ne geçiriyorsam karşıma getiriyorlar.
İnsana kendilerini o kadar alıştırıyorlar ki, 3-5 gün sonra ben buralardan gittiğimde “bi başıma ne yaparım, nasıl ederim hissi” kaplıyor her yerimi.

Dekorda kullanılan renklerin yalınlığı ve sakinliği ile “huzura doğru” diyorsun.
İç mimari All Sports Cafe, Nişantaşı Zihni gibi bizi yarattığı her yeni mekanda farklı dünyalara götüren Hakan Ezer’e, restorasyon ise Boğaz’ın neredeyse tüm yalılarına eli değen Türkiye’nin en ünlü restoratör mimarlarından biri olan Süreyya Saruhan’a aitmiş. Buranın kesinlikle kar etmek için kurulan bir müessese olmadığını, senin rahatlığın için hazırlanan özel bir ev olduğunu anlıyorsun.

Gelecekte- Sanırım birkaç sezon sonra Alaçatı çılgınlığı sona erecek ve butik oteller ılıca kıyı şeridine taşınmaya başlayacak ve tüm bu alan yenilenecek. Demedi demeyin, beni dinleyin.

Bu arada -Nars Ilıca’da illa ki kalmak şart değil, sabah güneşlenmesine, akşamüstü içkisine, yemeğe veya akşam kahvesine de gidebilirsin.
www.nars.com.tr

3 yorum:

  1. hiç utanmıyosun di mi biz burda işe giderken, hatta işe gitmeden önce nemden yapış yapış olurken..

    yazılarımızda çalışan kesime acıyan bi dil kullanalım lütfen, fazla özendirici olmasın..

    YanıtlaSil
  2. Simel'cim, ben sizin gibi degerli calisan arkadaslarim tatil zamanlarinda guzel guzel yerlere gitsinler, planlarini ona gore yapsinlar diye mini hintler veriyorum. Lutfen saldiriya gecmeyelim:) Tatil benim de hakkim. Son 3 senede 4 is degistirdigim icin hic yaz tatili yapmadigimi bunun benim icin bir ilk oldugunu hatirlatir, nemli yanaklarindan operim!

    YanıtlaSil
  3. nazar etme ne olur çalış senin de olur diyosun yani:) yeni postları 4 gözle bekliyorum o vakit!

    YanıtlaSil