8 Ağustos 2010 Pazar

Porof Zihni Sinir’in Planeti

Ağlayan Gözlük

Sıcak mı yoksa öldürücü sıcak mı olduğu tam olarak belli olmayan bir havada Beyoğlu’nun arka sokaklarında sürünme dolanmadayım. Üstüme üstüme gelen ve beni ezmeye niyetli görünen arabadan paçamı kurtarıp, hala yaşadığımı fark ettiğim anda duvara yapışıyor ve ağzımdan birkaç pozitif kelime kaçırıyorum.

Duvara yaslanınca tam karşımda koşarak karşıya geçmeme sebep olan bir dükkan! Çocukluğumdan beri en sevdiğim karakterlerden biri olan Porof Zihni Sinir’in dükkanı sokağı aydınlatıyor. Sıcak hava, dar sokak, bu dükkan ve biraz önce beni ezmeye çalışan arabayı bir araya getirince sanki bir film sahnesindeyim burada olmak da bir kader…
Makyaj Ütüsü

İrfan Sayar’ın 1977’de yaratmış olduğu tipin, benim için önemi büyük. Dükkânda dolaşırken her gördüğümü satın almak istiyorum. Bakış açısı, hayal gücü ve titizlik beni etkiledi.
Ayakkabı Boyacı Sandığı Şeklinde Kahvaltı Seti

Yönetmen Çerçevesi

Göz Göze Gelme Gözlüğü

Bu arada Vizontele’de Deli Emin karakterinin bisikleti, evindeki eşyaları ve proceleri de Porof Zihni Sinir tarafından tasarlanmış. Hiç durmak bilmeyen İrfan Sayar, çocuklar için atölyeler, kurumsal şirket çalışanları için workshoplar düzenlemekteymiş.

Zaman ayırıp Porof Zihni Sinir’in yaptıklarını incelemelisin. Online satış da yapıldığını bilesin. Fazla konuşmayasın, gerçek tasarımın ne olduğunu göresin!

Çay Poşeti Sıkma Makinesi

Seyyar Satıcı Arabası Kalemlik

Radyolu Gözlük


www.zihnisinir.com

2 yorum:

  1. gözgöze gelme gözlüğü favorimdir, yolumun üstünde olduğu için hep bakarım bu dükkanın vitrinine :)

    fiyatları da uygun aslında ama satışlarının düşük olduğundan yakınmıştı sayın tasarımcısı..

    destek olalım,bu değerlere sahip çıkalım :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle sahip cikmaliyiz! Goz goze gelme gozlugu ve ayakkabi boyacisi sandigi seklinde kahvalti takimi favorilerim:)

    YanıtlaSil