26 Ekim 2010 Salı

Gezdim-Gördüm-Sevdim!



Santralİstanbul’un sergi alanı olarak bize sunulduğu günlerden beri yandaşıyım. Hem kampüsün, hem de sanat merkezinin soğuk, hafiften karanlık kentli hali beni içine çekiveriyor... Aynı İstanbul’un ta kendisi gibi...

Santralİstanbul’da 20 Kasım’a kadar tarihe, çevre bilimine, kentleşmeye, istatistiğe,psikolojiye, toplumsal olaylara, sanata, kültüre ilgili duyan herkese İstanbul’un 100 yıllık geçmişini sunan bir sergi var.



Uyarım var, dinleyin. Bol zaman ayırabileceğiniz bir gün sergiye gidin. 100 yıl bir kaç saate zor sığıyor. Taksim’in AKM öncesi hali, Anjelique’in kuruluşu, AVM’lerin yıldan yıla çoğalışı, 30 yılda 4’ten 12.9 Milyon’a çıkan istanbul nüfusuna karşı değişen sayısız İstanbul hali Santralİstanbul’da....








4 yorum:

  1. 20 Kasım a kadar süren bu sergiyi görmek isterim...ilginç fotoğraflar var...

    bu güzel paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Esmir Merhaba, hoşgeldin!

    Basında neden bu kadar az yer aldığını anlamadığım (belki de bana denk gelmedi)sergi hakikaten çok özel. Hayli yoğun tavsiye edilir!

    YanıtlaSil
  3. sayende benim de haberim oldu da ben de gördüm :) toplam 2 saat sergiyi gezdim, ama dışarıda beni bekleyen arkadaşlarımın haykırışlarına dayanamayıp hızla tamamladım. kalsam bi 2 saat daha kalırdım. çok güzeldi!!!!

    YanıtlaSil
  4. gez- gör- sili. Beğendiğine sevindim. Boşa tavsiye yok bu tükkanda!

    YanıtlaSil