12 Eylül 2010 Pazar

Futbol Yavşaklığı, Basket Aşkı

Arabesk yavşaklığından değil, futbol yavşaklığından utanıyorum! Spor denince futboldan başka bir şey zihnimizde canlanamaz hale gelmiş, tüm spor kanallarımız ve gazetelerimiz ezici üstünlükle futboldan bahsediyordu!

Harcanan paralar ve sürekli dertleriyle gündemimizde olan futbol; ailede hep beklenen ve 10 sene sonra dünyaya gelen erkek çocuk gibi şımartılıyordu. En iyi oynadığı iddia edilen futbol takımlarının disiplinsiz, hırstan yoksun, umursamaz ve dolayısıyla sıkıcı maçlarını 10 dakika bile izlemek insanı isyan ettiriyordu ki, ailenin sevilen ama çok da ilgilenilmeyen çocuğu kıvamındaki basket imdadımıza yetişti.
2 haftadır fena halde basketçiyiz. Çok uzun süredir yoksun kaldığımız heyecan tekrar sistemimizi harekete geçirdi. 12 dev adam sayesinde yine karmakarışık duygular hissetmeye, ülke olarak başarıya ve sevinmeye ne kadar muhtaç olduğumuzu hatırladık.

Gerekli eğitim, özen gösterildiğinde her konuda her çeşit insanı sulu götürüp susuz getiririz. Hiç beklenmedik anlarda sağ gösterip sol vururuz. 4 saniyede adamı bitiririz. 12 dev adam bir de bunu hiç alışık olmadığımız bir tavırda; son ana kadar savaşarak, şımarmadan, sistemli, ağırbaşlı bir şekilde yaptı… Herkese ders olsun heyttttt!

3 sene önce Mehmet Okur’la bir reklam filminde beraber çalışmıştık. “Ünlüler ve Çektirdikleri” adlı bir kitap olsa yazacak pek çok anekdotum olduğu için bir NBA oyuncusundan her türlü zulmü bekliyordum. Ama bana küçük dilimi yutturtmuştu. Disiplinine, alçaktan uçurduğu gönlüne, setteki herkesle yaptığı hoş sohbetine ve güler yüzüne ekip olarak hayran kalmıştık. 12 Dev Adam da böyle başarı kazandıkça egosu yok olan oyunculardan oluşuyor.

Bu sebeple, izlemesi çok heyecan verici ve eğlenceli, ruhlu bir takım olmayı başardılar!
Bu tavırla an itibariyle Dünya 2.’si olduk, darısı yukarıda anlattığım özelliklerle yakından uzaktan hiçbir ilgisi olmayan futbolun başına!
12 Dev Adam içimizde yeni bir aşk yarattınız!
T-E-Ş-E-K-K-Ü-R-L-E-R!
fotoğraflar: hurriyet.com.tr, 12devadam.com

2 yorum:

  1. zey0zey selam, spor konusunda fazla garibanız. Sevinelim biz de 3-5 gün hakkımız ama di mii?

    YanıtlaSil