17 Eylül 2010 Cuma

Kumaştan Ete, Ekonomiden Modaya

Lady Gaga’nın çiğ etle kasaba yaptırmış olduğu kıyafetiyle sahalara çıkmasının ardından, modayı sorguladığımız güzide bir haftayı daha geride bıraktık. (Oralarda sokak köpeği, sokak kedisi yok. Değerini bilsin. Burada Kral TV Ödülleri için kapıdan dışarı adım atsa etleri lime lime olur, hepimizi üzerdi. Gözyaşlarımızı tutamazdık.) Esasında biz haftayı geride bıraktık ama o peşimizi bırakmadı. Maksat ekonomiye bizimde bir katkımız olsun, mağazalar gülsün diye 16 Eylül Fashion’s Night Out organizasyonu kapsamında İstinye Park’ta yerimizi aldık, yoklamamızı verdik.

Kalabalık beni şaşırttığı için öncelikle moda tutkunlarını tebrik ettim. Tatillerini yarıda bölmemek için 12 Eylül günü kendilerini kasmayıp oy vermeyen değerli dostlarımın, dün gece en ön saflarda yerlerini almış olarak görmek beni duygulandırdı…

Gece boyunca, Boyner torbası tutan bir adam ve Desa torbası tutan bir kadın dışında elinde torbası olan başka bir şahıs görmedim. Organizasyonun amacı satışları canlandırmak mıydı? Gerçekten ne kadar satış yapıldığı ve bu organizasyonun markalara etkisi bundan sonra araştıracağım konular sıralamasında 1 numara!

Ancak şunu belirtmeliyim ki İstinye Park’ın açık alandaki markalar sokağı muazzam bir parti alanına dönüşmüştü. Burası bence daha çoook başka başka organizasyonlara da ev sahipliği yapmalı!

Biz içeride dolaşırken en çok ilgimizi çeken organizasyon biri Çağdaş Eğitim Vakfı’nın kampanyasıydı.
30’dan fazla ünlünün bağışladığı kıyafetler 15 gün süresince açık arttırmayla satılıyor. Suzan Sabancı, Yalın, Tarkan, Vural Gökçaylı, Çiğdem Simavi gibi isimlerin kıyafetleri arasından almak istediğini seçip vermek istediğin miktarı yazarak kapalı zarfla kutuya atıyorsun. 15 gün sonra en yüksek para teklifini veren elbiseyi kapıyor!

Elbiselerini bağışlayan isimlerin çocuklara yazmış olduğu notlar da kıyafetlerle birlikte İstinye Park’ın en alt katında sergileniyor.Feryal Gülman ve Mehmet Okur’un yazdıklarını mutlaka oku!

Bu arada alalım verelim ekonomiye can katalım, 11 kiloluk etten kıyafet yapacağımız günler gelene kadar daha çok çocuk okumalı, zihinlerimize bunu yazalım...

1 yorum: