7 Haziran 2010 Pazartesi

ÇEŞME 2010

Miaposta'da bugün yayınlanan yazımdır, gururla sunarım...

“Değişim iyi şeydir; durgunluğun, felce uğramanın, ölümün karşıtı, yaşamın ta kendisidir.” diyen Bernard Shaw’a katılmayan ve Çeşme kendilerine ait olsun isteyen birçok İzmirliye inat Çeşme değişiyor, yenileniyor. 2010 sezonunun yeni mekânlarından seçmeler sıraya girmiş ziyaretini bekliyor.
Lemon Hotel&Beach
Ilıca plajının sonunda yer alan müthiş manzaralı Lemon; eskiden bildiğimiz Luba’nın ta kendisi. Geçen sene Lemon Hotel olarak hizmet vermeye başlayan Akdeniz, Japon Evi, Taş Ev ve LEMON Suit olmak üzere 4 farklı oda çeşidiyle toplam 64 odaya sahip otel bu yaz varlığına heyecan katmaya hazırlanıyor. Beach kısmının işletmesini bu kış İstanbul’un en in mekânlarından biri olan Public’e veren LEMON; hem gündüz hem de gecelerin girişi en güç mekânlardan biri olacağa benziyor. Lemon Beach 6 Haziran’da açılıyor. http://www.lemonhotelandbeach.com/

Babylon
Babylon’u yıllardır Alaçatı’nın bir parçası olarak tanımladık. Ancak bu seneye Aya Yorgi koyunda ikamet edecek yeni Babylon’u heyecanla bekliyoruz. 11 Haziran’da eski Granada’nın yerine açılacak olan mekân sezon boyu sürprizlere devam edecek.
http://www.babylon.com.tr/

Nars / Wine Bar
İstanbul Gourmet firmasının Alaçatı Nars Otel’in altında açtığı Wine&Cheese dükkânındaki seçme şarap, şarküteri ve peynirler müthiş bir akşamüstü içkisi veya hafif akşam atıştırmalıkları için doğru bir yer olacakmış gibi görünüyor. Mekânın bahçe kısmı ise Mezzaluna’ya ait olacak ve enfes Çeşme akşamlarına sebebiyet vereceği hissi yaratıyor.



MONA
Alaçatı meydandan başlayarak, çeldiricilere takılmadan yolun sonuna kadar yürümeyi başarırsan eğer Mona’ya kavuşabilirsin. Geçen hafta açılan Mona; temiz hava-güneş ve deniz kombinasyonunun ardından oluşacak yemek yeme isteğini tatmin edecek cinsten leziz bir İtalyan restoranı.

5 yorum:

  1. akşam yemeği öncesi yanına en yakın arkadaşını alıp, ılıca plajındaki şezlonglarda günün/yılın/hayatın analizini yapmak ve güneş batarken dilek tutmak... priceless!

    YanıtlaSil
  2. sili, bak yapma duygulanıyorum. Kelimeler kiyafeyetsiz kalıyor arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  3. :)) çeşme, alaçatı ve bi de nars-mania olarak, ayrıca bi mia yazarı olarak, bayıldım bu yazına! eller,ne sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. saol sedacım! güle güle gidelim, eğlenelim bu mekanlarda inşallah:)

    YanıtlaSil